(…) Yakup Kıvrak'ın bu anı kitabı, cumhuriyet döneminde müzik eğitiminin kısa bir tarihçesi niteliğini taşıyor. Tarih dediğime bakmayın; nefis bir güldürü kitabı aslında Deli La Bu Örtmen. Su gibi akıcı, bilgi dolu, rahat okunan bir kitap. Özellikle İç Anadolu şivesiyle yazılmış konuşmalara bayıldım. Yazarın anılarını anlatırken, sözünü sakınmaması okurken aldığınız gerçeklik duygusunu artırıyor. Bu kitabı özellikle tüm öğretmen adaylarının ve müzikle uğraşanların okumalarını öneriyorum.
Mustafa Mutlu - VATAN
(…) Anadolu'da öğretmen olmak, hele de "müzik öğretmeni" olmak ne demekmiş, ne kadar zorlu bir serüvenmiş Kıvrak'ın kitabında bir kez daha görüyoruz. Anadolu okullarından bu "Deli"ler hiç eksilmesin!
Türey Köse - CUMHURİYET
(…) Öykülerin kimi hüzünlü, kimi komik, ama tümü içten ve kesinlikle gerçek. Okudukça insan manzaraları bağlamında Anadolu'da müziğin yeri, anlamı ve tadı ortaya çıkıyor.
Prof. Dr. Pınar Aydın - CUMHURİYET KİTAP
(…) Kitabınızı inanılmaz bir keyifle okudum. Kitabın son sayfasını okuyup kapağı kapattığımda içimde tarifsiz duygular oluştu. Bana çok şeyler kattığını söylemeliyim. İyi ki yazmışsınız, size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Ayşegül Doğan - Okur
(…) Uzun zamandır bana bu kadar keyif veren beni heyecanlandıran bir kitap okumamıştım. Üstüne bir de kendimi silkeleme gereği duydum. Mesleğimin misyonunu unutmuştum, sayenizde kendime geldim; kitabınız umut verdi. Kitap içine alıyor, yoğuruyor, bitmeden de bırakmıyor. Ellerinize sağlık, çok çok çoook teşekkürler.
Gökçe Bayrak Gürses - Müzik Öğretmeni